Spaghete cu creveti si legume stir-fry (de post, dezlegare la peste)



Imi plac atat de mult crevetii, incat i-as pregati in fiecari zi! Si, imaginati-va: creveti, paste, legume crocante! Pentru mine e o combinatie la superlativ!


Ingrediente (pentru 2 portii mari):

Spaghete (de post)- 160 g (aproximativ)
Creveti- 160 (proaspeti) / 200 g (congelati)
Mazare- 90 g
Ciuperci- 150 g
Usturoi- 3 catei mari
Pasta de tomate- 2 linguri
Ulei- 8 linguri
Sare
Piper
Boia dulce afumata
Patrunjel proaspat / uscat
Foaie de dafin- 1


Mod de preparare:

1-Spaghetele se fierb in apa cu sare si 1 foaie de dafin conform instructiunilor de pe ambalaj.
2-Crevetii se decongeleaza in apa rece (daca este cazul).
3-Ciupercile se feliaza.
4-Usturoiul se zdrobeste si se maruteste.
5-In wok se pun 6 linguri de ulei si se adauga sare, piper, boia afumata, o parte din patrunjel si usturoiul maruntit. Se lasa sa se incinga, amestecand mereu pentru a nu se arde usturoiul.
6-In uleiul incins se pun crevetii; se amesteca des. Se gatesc intre 2 si 6 minute, in functie de marimea acestora. Atentie! Daca sunt gatiti prea mult, vor avea o textura cauciucata, deci, din cand in cand, gustati.
7-Se scot crevetii. In wok se mai adauga 2 linguri de ulei, se incinge bine si se pun legumele (mazarea si ciupercile) si pasta de tomate; se lasa 2-3 minute, amestecand des.
8-Preparatul se aranjeaza in farfurii, se stropeste cu uleiul condimentat ramas in wok si se serveste cu patrunjel proaspat.












Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Clatite din legume (de post)

Briose sarate

Sos de usturoi (de post)