Salata calda cu orez, legume si creveti la gratar (de post, dezlegare la peste)
Cu toate ca nu prea rezonez cu anotimpurile calduroase, imi plac legumele la timpul lor. Acum, mai mult ca oricand, e vremea salatelor, preferatele mele.
Ingrediente:
Orez Trigrano- 150 g (aproximativ)
Creveti- 200 g (congelati)
Dovlecei- 1 (mic)
Ardei kapia rosu- 1
Ceapa verde- 4
Porumb -3 linguri (din conserva)
Ulei- 2 lingurite
Sare
Piper
Boia dulce afumata
Patrunjel
Mod de preparare:
1-Orezul se pregateste conform instructiunilor de pe ambalaj.
2-Crevetii (decongelati in apa rece) se condimenteaza cu sare, piper si boia dulce afumata; se presara patrunjel si o lingurita de ulei si se amesteca totul bine.
3-Crevetii se pun pe gratarul incins si se lasa aproximativ 3 minute pe fiecare parte.
4-Ardeiul si dovlecelul se taie cubulete, ceapa verde se taie in jumatate pe lungime, se condimenteaza cu sare, piper, boia dulce afumata si se stropesc cu o lingurita de ulei; se prajesc pe gratar 3-4 minute.
5-Boabele de porumb se pun, de asemenea, pe gratar 2-3 minute.
6-Se aranjeaza ingredientele in forma dorita. Preparatul se presara cu patrunjel proaspat si se serveste cald.
Comentarii