Biscuiti uriasi cu dovleac si ciocolata



Sunt superbi! O reteta de toamna 🍂. Si nu numai. Copiii nici nu vor banui ca au dovleac acesti biscuiti. Nu stiu cum sa ii laud mai mult acum, doar atat: framantati!  Merita!


Ingrediente:

Miez de dovleac copt- 100 g
Unt (65% grasime)- 100 g (la temperatura camerei)
Zahar pudra- 100 g
Faina 000- 300 g
Ciocolata Nestle Dessert Noir- 100 g
Ou- 1 (la temperatura camerei)
Praf de copt- 1 lingurita
Sare- 1 praf
Semintele de la 1 pastaie de vanilie sau esenta de vanilie- 1 lingurita
Scortisoara macinata- 1 lingurita


Mod de preparare:

1-Intr-un bol incapator se amesteca: miezul de dovleac, untul, zaharul, oul, sarea, semintele de vanilie si scortisoara.
2-Se incorporeaza sarea si faina amestecata cu praful de copt.
3-La sfarsit se adauga ciocolata tocata grosier.
4-Se framanta superficial un aluat moale.
5-Se iau cu lingura gramajoare din aluat, formand biscuiti mari direct in tava tapetata cu hartie de copt. Nu se finiseaza!
6-Se coc in cuptorul preincalzit, la foc mic, pe nivelul din mijloc, pana incep sa aiba consistenta si sa se rumeneasca usor.

Framantati!






  









Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Clatite din legume (de post)

Briose sarate

Sos de usturoi (de post)