Biscuiti uriasi cu dovleac si ciocolata
Sunt superbi! O reteta de toamna 🍂. Si nu numai. Copiii nici nu vor banui ca au dovleac acesti biscuiti. Nu stiu cum sa ii laud mai mult acum, doar atat: framantati! Merita!
Ingrediente:
Miez de dovleac copt- 100 g
Unt (65% grasime)- 100 g (la temperatura camerei)
Zahar pudra- 100 g
Faina 000- 300 g
Ciocolata Nestle Dessert Noir- 100 g
Ou- 1 (la temperatura camerei)
Praf de copt- 1 lingurita
Sare- 1 praf
Semintele de la 1 pastaie de vanilie sau esenta de vanilie- 1 lingurita
Scortisoara macinata- 1 lingurita
Mod de preparare:
1-Intr-un bol incapator se amesteca: miezul de dovleac, untul, zaharul, oul, sarea, semintele de vanilie si scortisoara.
2-Se incorporeaza sarea si faina amestecata cu praful de copt.
3-La sfarsit se adauga ciocolata tocata grosier.
4-Se framanta superficial un aluat moale.
5-Se iau cu lingura gramajoare din aluat, formand biscuiti mari direct in tava tapetata cu hartie de copt. Nu se finiseaza!
6-Se coc in cuptorul preincalzit, la foc mic, pe nivelul din mijloc, pana incep sa aiba consistenta si sa se rumeneasca usor.
Framantati!
Comentarii