Concentrat din supa de oase

   


Daca nu ati renuntat inca la condimentele de supa din comert,atunci,acum e cazul sa o faceti.Cine are copii nu are nici o scuza!Acest concentrat imbogateste supele,tocanitele,ofera gust si aduce numai beneficii organismului.Despre proprietatile supei de oase puteti citi mai multe aici.
Doua precizari:1-procurati oase dintr-o sursa sigura,bio si 2-fierbeti supa la foc cat mai mic pentru minim 12 ore(eu am lasat-o si mai mult,trei zile,dar cu pauza noaptea).Cine are slow cooker e fericit acum!


Ingrediente:

Oase(de vita,porc sau chiar de pui)-2kg(sau poate varia)
Cartofi-3
Morcovi-3
Telina-2 felii
Ceapa-1
Usturoi-1 capatana
Otet de mere-1 lingura
Apa filtrata


Mod de preparare:

1-Toate ingredientele se pun la fiert in apa filtrata,la foc cat mai mic,intre 12 si 72 ore.
2-Dupa trecerea timpului alocat fierberii,se scurge supa(doar supa!)prin sita si se lasa la racit.
3-Cand este rece,supa poate fi portionata si congelata(eu am folosit forme de bomboane de silicon).
4-Se pastreaza la congelator cateva luni.

Astfel, aveti propriul concentrat de supa pentru cateva luni!


                                               


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Clatite din legume (de post)

Briose sarate

Sos de usturoi (de post)