Chifle cu telemea





Aveti chef de framantat? Am pentru voi o reteta rapida de chifle. Eu le-am gasit ideale pentru un brunch de sambata tihnita, dar aluatul poate lua forme de mini-baghete, briose sarate,paine...lista de sugestii ramane deschisa. O reteta din seria: de pregatit impreuna cu copiii!


Ingrediente:

Telemea-100 g
Ou-1 buc
Apa calduta-100 ml
Drojdie uscata-1 lingurita
Zahar-1/2 lingurita
Faina-200-220 g
Ou batut-1(pentru uns)

Mod de preparare:

1-Drojdia si zaharul se inmoaie in apa calduta; se lasa cinci minute.
2-Telemeaua se da pe razatoare.
3-Toate ingredientele se amesteca intr-un castron.
4-Faina se adauga putin cate putin si se framanta aluatul poana devine nelipicios.
5-Se lasa sa creasca 30 de minute,la loc caldut, ferit de curent.
6-Dupa cele 30 de minute, aluatul se portioneaza si se formeaza chiflele.
7-Chiflele se ung cu ou batut si se dau la cuptorul preincalzit, la foc mediu spre minim.

Spor la framantat!




          





Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Clatite din legume (de post)

Briose sarate

Sos de usturoi (de post)