Chifle cu telemea
Aveti chef de framantat? Am pentru voi o reteta rapida de chifle. Eu le-am gasit ideale pentru un brunch de sambata tihnita, dar aluatul poate lua forme de mini-baghete, briose sarate,paine...lista de sugestii ramane deschisa. O reteta din seria: de pregatit impreuna cu copiii!
Ingrediente:
Telemea-100 g
Ou-1 buc
Apa calduta-100 ml
Drojdie uscata-1 lingurita
Zahar-1/2 lingurita
Faina-200-220 g
Ou batut-1(pentru uns)
Mod de preparare:
1-Drojdia si zaharul se inmoaie in apa calduta; se lasa cinci minute.
2-Telemeaua se da pe razatoare.
3-Toate ingredientele se amesteca intr-un castron.
4-Faina se adauga putin cate putin si se framanta aluatul poana devine nelipicios.
5-Se lasa sa creasca 30 de minute,la loc caldut, ferit de curent.
6-Dupa cele 30 de minute, aluatul se portioneaza si se formeaza chiflele.
7-Chiflele se ung cu ou batut si se dau la cuptorul preincalzit, la foc mediu spre minim.
Spor la framantat!
Comentarii