Paine irlandeza














Painea irlandeza se face cu bicarbonat de sodiu si este simplu,simplu de facut. Si este foarte buna. Datorita gradului redus de dificultate o consider o reteta din seria: de facut cu copiii. Sursa inspiratiei aici.


Ingrediente:

Faina-400g
Iaurt-400g
Bicarbonat de sodiu-1 lingurita
Zahar-1 lingurita
Sare-1/2 lingurita
Ulei-pentru uns forma


Mod de preparare:

1-Intr-un bol se amesteca iaurtul,bicarbonatul,zaharul si sarea.
2-Se incorporeaza treptat faina.
3-Se framanta putin si se mai adauga faina pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini.(Aluatul va fi unul destul de moale.)
4-Se transfera intr-o forma cu capac,unsa cu ulei.
5-Se lasa la odihnit 10-15 minute.
6-Se cresteaza aluatul, se presara cu faina si se da la cuptorul preincalzit, la foc mediu spre mare pentru aproximativ 20 minute, cu capacul pus.
7-Dupa primele 20 minute, se reduce focul spre mic si se ia capacul.
8-Se feliaza dupa ce s-a racit.


Sugestie de servire: e o seara de toamna (sau, poate deja e iarna) si nu stii ce sa pregatesti mai repede...ce spui de o painica irlandeza,o branza brie/camembert la cuptor, cimbru si cativa catei de usturoi copti? Poate si  nuca? Putin vin rosu?!  Toamna pe paine!

Framantati!







Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Clatite din legume (de post)

Briose sarate

Sos de usturoi (de post)