Paine irlandeza
Ingrediente:
Faina-400g
Iaurt-400g
Bicarbonat de sodiu-1 lingurita
Zahar-1 lingurita
Sare-1/2 lingurita
Ulei-pentru uns forma
Mod de preparare:
1-Intr-un bol se amesteca iaurtul,bicarbonatul,zaharul si sarea.
2-Se incorporeaza treptat faina.
3-Se framanta putin si se mai adauga faina pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini.(Aluatul va fi unul destul de moale.)
4-Se transfera intr-o forma cu capac,unsa cu ulei.
5-Se lasa la odihnit 10-15 minute.
6-Se cresteaza aluatul, se presara cu faina si se da la cuptorul preincalzit, la foc mediu spre mare pentru aproximativ 20 minute, cu capacul pus.
7-Dupa primele 20 minute, se reduce focul spre mic si se ia capacul.
8-Se feliaza dupa ce s-a racit.
Sugestie de servire: e o seara de toamna (sau, poate deja e iarna) si nu stii ce sa pregatesti mai repede...ce spui de o painica irlandeza,o branza brie/camembert la cuptor, cimbru si cativa catei de usturoi copti? Poate si nuca? Putin vin rosu?! Toamna pe paine!
Framantati!
Comentarii