Briose cu branza dulce




Pentru aceasta reteta, de preferat sa achizitionati branza de casa; briosele pot fi facute si cu branza cumparata, doar ca se vor comporta ca un sufleu (adica prajiturile cresc mult la cuptor, dar la temperatura camerei se lasa). Gustul ramane bun, insa.

Ingrediente:

Branza de vaci- 1 kg
Zahar praf- 200 g
Oua- 6 (la temperatura camerei)
Unt- 175 g (topit si racorit) + pentru uns formele
Faina alba- 5 linguri
Gris- 5 linguri
Vanilie- 5 pliculete
Sare- 1 praf
Praf de copt- 1 lingurita
Coaja rasa de la o lamaie



Mod de preparare

1-Branza se paseaza cu blenderul vertical (sau se trece prin sita).
2-Albusurile se separa de galbenusuri. Galbenusurile le punem in bolul cu branza.
3-Se amesteca branza cu galbenusurile, untul topit, zaharul, vanilia, sarea si coaja de lamaie.
4-Se adauga faina, grisul, praful de copt.
5-Compozitia se amesteca bine.
6-Albusurile se bat spuma tare (se adauga putina sare cand se bat).
7-Spuma de albusuri se adauga compozitiei de branza in 2-3 etape. Se omogenizeaza.
8-Formele de briose se ung cu putin unt si se pune compozitia.
9-Se da tava la cuptorul preincalzit, la foc mediu spre minim, pana ce briosele prezinta o consistenta inchegata si se rumenesc usor.
10-Se lasa sa se raceasca in forme, apoi se scot.


















Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Clatite din legume (de post)

Briose sarate

Sos de usturoi (de post)