Cascaval de casa




Nu este prima data cand fac cascaval in casa, dar acum mi-am gasit "formula"! O spun cu toata increderea si indrazneala sau cum vreti...Doar atat: laptele si branza de la tara, bio. Spor!


Ingrediente:

Lapte fiert- 1 l
Branza de vaca- 500 g
Smantana LaDorna 20% grasime- 3 linguri
Unt- 50 g
Bicarbonat- 1 lingurita
Sare- 1 lingurita
Verdeturi maruntite (marar, patrunjel)- optional


Mod de preparare:

1-Laptele se amesteca cu branza si se pune la incalzit pe foc mic, amestecand din cand in cand. Se lasa pana cand branza se separa de zer.
2-Se toarna intr-o strecuratoare pentru a se scurge zerul (dureaza cateva minute).
3-Dupa ce se scurge zerul, branza ramasa se pune din nou in oala, impreuna cu smantana, untul, sarea si bicarbonatul. Se lasa la foc mic, amestecand constant, pana dispar grauntele de branza, iar compozitia devine vascoasa.
4-Se ia de pe foc si se adauga verdeturile (sau alte combinatii gen rosii uscate, busuioc, boia, usturoi, chimen etc., sau nimic...).
5-Se pune compozitia intr-o forma tapetata cu folie si se lasa la frigider minim o ora inainte de servire (peste 3-4 zile devine si mai bun!).

Minunat!
























Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Clatite din legume (de post)

Briose sarate

Sos de usturoi (de post)