Supa crema de dovleac
Din retetele toamnei nu poate lipsi dovleacul, iar aceasta supa crema este, spun eu, un superlativ al supelor! Si e nevoie doar de o jumatate de ora ca sa o preparati. Pentru un plus de dichis recomand servirea intr-un vas natural, din dovleac. De aceasta data am ales sa o garnisesc cu bacon prajit, parmezan si smantana grasa.
Ingrediente:
Miez de dovleac- 260g (poate varia cantitatea)
Supa de legume (stoc)- in curand reteta- 1,5- 2 l
Supa oase-1 cubulet (vezi reteta aici), optional
Zahar- 1 praf
Sare
Piper
Scortisoara pudra
Patrunjel
Sugestii garnisire:
Bacon prajit
Parmezan razuit / cascaval cubulete
Smantana
sau:
Seminte prajite de dovleac
Ulei de dovleac
sau:
Ardei iute
Crutoane de paine prajita
Mod de preparare:
1-Miezul de dovleac se pune la fiert in supa de legume.
2-Spre finalul fierberii se adauga supa de oase (optional) si zaharul.
3- Cand miezul de dovleac este fiert, se paseaza totul cu blenderul vertical (eventual se strecoara; nu a fost necesar in cazul meu, textura a fost perfecta).
4-Se potriveste de sare si piper.
5-Se razuieste parmezan, se presara scortisoara, se adauga bacon prajit in propria grasime, smantana si patrunjel verde...
Rasfat de toamna!
Comentarii