Supa crema de dovleac


Din retetele toamnei nu poate lipsi dovleacul, iar aceasta supa crema este, spun eu, un superlativ al supelor! Si e nevoie doar de o jumatate de ora ca sa o preparati. Pentru un plus de dichis recomand servirea intr-un vas natural, din dovleac. De aceasta data am ales sa o garnisesc cu bacon prajit, parmezan si smantana grasa.


Ingrediente:

Miez de dovleac- 260g (poate varia cantitatea)
Supa de legume (stoc)- in curand reteta- 1,5- 2 l
Supa oase-1 cubulet (vezi reteta aici), optional
Zahar- 1 praf
Sare
Piper
Scortisoara pudra
Patrunjel

Sugestii garnisire:

Bacon prajit
Parmezan razuit / cascaval cubulete
Smantana 

        sau:

Seminte prajite de dovleac
Ulei de dovleac

        sau:

Ardei iute
Crutoane de paine prajita


Mod de preparare:

1-Miezul de dovleac se pune la fiert in supa de legume.
2-Spre finalul fierberii se adauga supa de oase (optional) si zaharul.
3- Cand miezul de dovleac este fiert, se paseaza totul cu blenderul vertical (eventual se strecoara; nu a fost necesar in cazul meu, textura a fost perfecta).
4-Se potriveste de sare si piper.
5-Se razuieste parmezan, se presara scortisoara, se adauga bacon prajit in propria grasime, smantana si patrunjel verde...

Rasfat de toamna!


                       




Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Clatite din legume (de post)

Briose sarate

Sos de usturoi (de post)