Cartofi la tava cu sos de marar
Elementul principal al acestui preparat este sosul de marar care, pentru mine, e sinonim cu copilaria. De unde credeti ca porneste reteta acestui sos? De la atat de versatilul sos bechamel! Si, bineinteles, poate insoti nu doar cartofii, ci si ciupercile, chiftelultele sau sarmalele in vita de vie, dar lista nu se opreste aici. Mmmm!!!
Ingrediente:
Cartofi- 6 (mari)
Marar verde- 1 legatura mare (maruntit)
Unt- 50 g
Faina alba- 50 g
Lapte cald- 500 ml
Sare
Piper
Boia de ardei dulce
Ulei-3 linguri
Nucsoara- optional
Otet alb- 1-2 linguri
Mod de preparare:
1-Cartofii curatati se taie in jumatati, se condimenteaza cu sare, piper, boia de ardei dulce, se stropesc cu ulei si se pun in tava, acopeiti cu folie de aluminiu.
2-Se pune tava in cuptorul incins, la foc mediu; cand sunt aproape moi cartofii, se inlatura folia si se lasa sa se rumeneasca pana sunt gatiti bine.
3-Se pregateste intre timp sosul bechamel din unt, faina si lapte, condimentat dupa gust cu sare, piper si nucsoara, conform cantitatilor si retetei de aici.
4-In sosul bechamel, la sfarsit, se adauga mararul maruntit si otetul (a se potrivi de otet dupa propriul gust).
Daca ai sufletul rece, alina-te cu acest preparat cald si framanta ganduri copilaresti! Rezultat garantat!
Comentarii