Clatite


Ingredientele sunt clasice, aspectul usor rustic, asa imi plac: aluat mai "plin", clatite rumenite, dulci, aproape uscate.


Ingrediente ( 15 clatite medii):

Faina- 15 linguri cu varf
Zahar praf sau tos- 3 linguri
Oua- 1
Lapte- 450 ml
Ulei pentru prajit


Mod de preparare:

1-Intr-un castron incapator se amesteca cu telul faina, oul, zaharul si putin lapte.
2-Treptat se adauga si restul de lapte, amestecand pana la omogenizarea compozitiei.
3-Clatitele se prajesc in foarte putin ulei bine incins, la foc potrivit, pana se rumenesc pe ambele parti.

Se servesc simple sau cu umplutura preferata. Le-ati incercat vreodata cu unt de migdale? 💓







Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Clatite din legume (de post)

Briose sarate

Sos de usturoi (de post)