Orez cu sparanghel invelit in bacon



Pare o reteta sofisticata dar, de fapt, se pregateste usor si repede. E ospat, e acel fel de mancare facut sa impresioneze musafirii si sa duca la alt nivel ospitalitatea.


Ingrediente:

Sparanghel- 10
Bacon- 10 felii
Unt- 2 linguri
Parmezan- 15 g
Orez- 125 g
Susan alb
Cepsoara
Iaurt


Mod de preparare:

1-Sparanghelul se spala si se curata, eliminand partea mai deschisa la culoare prin indoirea tulpinii (se va rupe exact unde trebuie).
2-Fiecare tulpina de sparanghel se infasoara cu cate o felie de bacon, incepand de sus.
3-Se prajesc in unt 3-4 minute.
4-Orezul se fierbe in 375-400 ml apa.
5-Susanul se rumeneste fara ulei, intr-o cratita, amestecad continuu.
6-Cepsoara se marunteste.
7-Parmezanul se razuieste.
8-Se aranjeaza preparatul: orezul, sparanghelul cu bacon; se presara parmezan, susan si cepsoara. Se tempereaza totul cu putin iaurt.







  

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Clatite din legume (de post)

Briose sarate

Sos de usturoi (de post)