Oua umplute (fara maioneza)
Mai toti facem un platou cu oua umplute de Anul Nou si, eventual, de Pasti. Propun sa ne acordam atentie in oricare alta zi si sa marcam festiv masa cu un astfel de aperitiv. In mod normal, maioneza este parte importanta din umplutura; eu am exclus-o si am facut o combinatie mult mai light. Rezultatul este la nivel inalt, insa!
Ingrediente:
Oua- 8 (la temperatura camerei)
Umplutura:
Galbenusuri- 8
Pate- 3 linguri (aproximativ 100 g)
Smantana grasa- 3 linguri
Mustar dulce- 2 linguri
Sunca / muschi file- 2 felii (taiate marunt)
Verdeata (maruntita)
Sare
Piper
Sos:
Smantana grasa- 5 linguri
Mustar dulce- 3 linguri
Usturoi- 3 catei (maruntiti bine)
Patrunjel uscat- 2 lingurite
Ardei kapia rosu- 1 (taiat marunt)
Verdeata (maruntita)
Mod de preparare:
1-Ouale (la temperatura camerei) se pun intr-o oala cu apa la fiert; din momentul in care apa incepe sa fiarba, se lasa 8 minute, la foc mic, apoi se tin in apa rece pana cand se pot decoji.
2-Ouale se taie pe lungime in doua parti egale si se scot galbenusurile intr-un bol.
3-Galbenusurile se zdrobesc bine cu furculita, apoi se adauga celelalte ingrediente mentionate la Umplutura si se amesteca bine pana se omogenizeaza compozitia.
4-Pe platoul pe care se aranjeaza aperitivul se pune un strat din aceasta umplutura, iar cu restul se umplu jumatatile de oua.
5-Jumatatile de oua se aranjeaza pe platou cu umplutura in jos.
6-Se pregateste sosul amestecand smantana, mustarul, usturoiul si patrunjelul uscat (in cantitatile precizate la Sos).
7-Se acopera platoul cu oua cu sosul pregatit si se presara cu bucatele de ardei kapia si verdeata maruntita.
Comentarii