Taitei de casa
Ca orice banatean care se respecta, am incercat sa fac taitei de casa. Fara masina. Framantati in minte de ceva timp si acum, in sfarsit, framantati pe blatul imbibat de faina. Adevarata bucurie! Nu sunt cei mai fini taitei, nu arata perfect, dar sunt facuti de mine si, mai ales, stiu ce si cum am pus in ei. Rustici. Perfecti. Pentru ai nostri!
Ingrediente:
Faina 000- 100 g
Ou- 1 (ideal sa aiba 50 g, spart)
Sare- 1 praf
Mod de preparare:
1-Se amesteca toate ingredientele, la inceput cu lingura, apoi se framanta bine, pana ce se obtine un aluat destul de dens si care nu se mai lipeste de maini sau de blatul de lucru.
2-Se lasa aluatul la odihnit 30-40 de minute.
3-Pe blatul bine infainat se intinde cu sucitorul aluatul, in foaie cat se poate de subtire (dar nu transparenta, totusi!).
4-Se lasa foaia sa se usuce aproximativ 30 de minute.
5-Se ruleaza foaia si se taie taiteii cu un cutit foarte bine ascutit (pe cat de subtiri se poate, dar cu grija, cutitul trebuie sa fie chiar la limita degetelor cu care sustinem foaia rulata atunci cand taiem!).
6-Se lasa la uscat, rasfirati pe o tava, scuturandu-i de faina. Se pot folosi chiar imediat!
Falosie banateana de-a dreptul, acesti taitei facuti in casa! Parca se cer aruncati cat mai repede intr-o supa fierbite de gaina!
Comentarii