Spuma de ciocolata



Atunci cand am postat tarta cu ciocolata Nestle (vezi reteta aici) promiteam sa revin si cu o reteta de spuma de ciocolata. Am pregatit reteta propusa de Nestle deoarece mi s-a parut cea mai simpla, va convingeti citind lista ingredientelor. Spuma aceasta chiar nu iti rapeste mult timp sa o prepari, are textura aerata si un gust atat de intens de ciocolata!


Ingrediente:

Ciocolata Nestle Dessert Noir- 105 g
Oua- 6 (la temperatura camerei)
Sare- 1 varf de cutit


Mod de preparare:

1-Ciocolata se topeste la bain-marie si se lasa sa se racoreasca putin.
2-Se separa albusurile de galbenusuri.
3-Peste albusuri se pune sarea si se bat cu mixerul pana se transforma in spuma tare.
4-Galbenusurile se amesteca cu o lingura.
5-Ciocolata se toarna in fir subtire peste galbenusuri, amestecand mereu pana se omogenizeaza.
6-Spuma de albusuri se incorporeaza in amestecul de ciocolata treptat, amestecand cu o spatula usor, de jos in sus.
7-Compozitia se toarna in pahare si se lasa la frigider 2-3 ore.











Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Clatite din legume (de post)

Briose sarate

Sos de usturoi (de post)