Braduti din biscuiti
O reteta in spiritul Sarbatorilor de iarna. Acesti biscuiti desavarsesc masa de Craciun atat prin gust, cat si prin rolul decorativ, spre incantarea celor mici si a celor mari, deopotriva! Sursa inspiratiei: aici.
Ingrediente:
Faina-250 g
Unt-120 g (la temperatura camerei)
Zahar pudra-120 g
Oua-1 intreg+1 galbenus (la temperatura camerei)
Nuca de cocos-30 g
Praf de copt-1/2 pachet
Esenta de vanilie-1 lingurita
Sare-1 praf
Lapte-1 lingura
Nutella-150 g, aproximativ
Bomboane decor
Mod de preparare:
1-Se amesteca faina cu nuca de cocos, praful de copt si untul cubulete.
2-Se adauga amestecului oul intreg, galbenusul, zaharul, esenta de vanilie, praful de sare si lingura de lapte.
3-Se omogenizeaza si se lasa la frigider pentru o ora.
4-Aluatul se intinde pe blatul infainat si se decupeaza stelutele de diferite marimi.
5-Se coc in cuptorul praincalzit, la temperatura medie, pana devin aurii pe margini.
6-Se lasa sa se raceasca, apoi se lipesc stelutele cu Nutella, formand brazii (vezi foto).
7-Se decoreaza cu bomboane sau fulgi de nuca de cocos, ciocolata topita etc.
Dulciuri de poveste!
Comentarii