Braduti din biscuiti




O reteta in spiritul Sarbatorilor de iarna. Acesti biscuiti desavarsesc masa de Craciun atat prin gust, cat si prin rolul decorativ, spre incantarea celor mici si a celor mari, deopotriva! Sursa inspiratiei: aici.


Ingrediente:

Faina-250 g
Unt-120 g (la temperatura camerei)
Zahar pudra-120 g
Oua-1 intreg+1 galbenus (la temperatura camerei)
Nuca de cocos-30 g
Praf de copt-1/2 pachet
Esenta de vanilie-1 lingurita
Sare-1 praf
Lapte-1 lingura
Nutella-150 g, aproximativ
Bomboane decor


Mod de preparare:

1-Se amesteca faina cu nuca de cocos, praful de copt si untul cubulete.
2-Se adauga amestecului oul intreg, galbenusul, zaharul, esenta de vanilie, praful de sare si lingura de lapte.
3-Se omogenizeaza si se lasa la frigider pentru o ora.
4-Aluatul se intinde pe blatul infainat si se decupeaza stelutele de diferite marimi.
5-Se coc in cuptorul praincalzit, la temperatura medie, pana devin aurii pe margini.
6-Se lasa sa se raceasca, apoi se lipesc stelutele cu Nutella, formand brazii (vezi foto).
7-Se decoreaza cu bomboane sau fulgi de nuca de cocos, ciocolata topita etc.

Dulciuri de poveste!














Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Clatite din legume (de post)

Briose sarate

Sos de usturoi (de post)