Guguluf de iarna



O felie din acest guguluf va desavarsi savoarea cafelei unei dimineti de iarna. Sursa inspiratiei: aici.


Ingrediente:

Faina-500 g
Oua-6 (la temperatura camerei)
Unt-250 g (la temperatura camerei)
Zahar pudra-250 g
Lapte-4 linguri
Praf de copt-1 plic
Esenta de vanilie-1 lingurita
Fructe uscate (caise, stafide, merisoare, prune) + migdale -250 g (maruntite)
Zeama de la o lamaie
Coaja razuita de la o lamaie
Coaja razuita de la o portocala
Zahar pudra-pentru ornat
Unt + pesmet-pentru tapetat forma de copt


Mod de preparare:

1-Se incalzeste cuptorul la foc potrivit.
2-Forma de guguluf se unge cu unt din belsug si se tapeteaza cu pesmet.
3-Optional: stafidele si merisoarele se lasa la hidratat in apa pentru o jumatate de ora.
4-Untul si zaharul se bat cu mixerul.
5-Se adauga ouale pe rand si se mixeaza bine, pana ce zaharul este topit complet.
6-Se incorporeaza treptat faina, praful de copt, esenta de vanilie, laptele, zeama de lamaie, coaja de lamaie si de portocala si se amesteca pana se obtine un aluat omogen.
7-Se adauga fructele uscate si migdalele, toate maruntite, si se omogenizeaza amestecul.
8-Se pune compozitia in forma de guguluf si se da la cuptor, la foc potrivit pentru 50-60 minute (faceti si testul cu scobitoarea).
9-Se lasa la racit, apoi se scoate din forma, se pudreaza cu zahar praf sau se decoreaza dupa placul fiecaruia. Eu am glazurat cu glazura regala (vezi reteta aici, am ornat cu fructe uscate intregi, migdale maruntite si am pudrat la sfarsit cu zahar).









Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Clatite din legume (de post)

Briose sarate

Sos de usturoi (de post)