Salata de boeuf



O reteta bine cunoscuta si potrivita in aceasta perioada. Probabil ca este cea mai prezenta salata in meniul Sarbatorilor! Cantitatea ingredientelor este la alegerea fiecaruia si, bineinteles, dupa necesitate, ideea e sa fie cantitati egale (totusi, eu intotdeauna prefer sa fie o cantitate ceva mai mare de castraveti).


Ingrediente (in cantitati egale):

Carne de vita
Cartofi
Morcovi
Mazare din conserva
Castraveti murati
Sare
Maioneza- cat sa lege ingredientele
Gogosari murati-pentru decor


Mod de preparare:

1-Carnea de vita se pune la fiert din timp, intr-o cantitate suficienta de apa cu sare (din lichidul ramas dupa fierbere se poate face o supa minunata).
2-Cand carnea este spre finalul fierberii, se adauga si morcovii si cartofii.
3-Carnea, morcovii, cartofii (toate acestea fierte, bineinteles) si castravetii murati se taie in cubulete cat mai mici.
4-Se adauga mazarea si se sareaza dupa gust.
5-Se adauga maioneza (vezi reteta aici) si se amesteca toate ingredientele.
6-Se pune intr-un bol festiv si se decoreaza.










Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Clatite din legume (de post)

Briose sarate

Sos de usturoi (de post)