Fursecuri Fulgi de zapada



Atat de mult imi place iarna! Si atat de mult am asteptat zapada...si o mai astept inca! Dar, pana sa ninga afara, noi am avut fulgi de zapada in casa noastra. Sursa inspiratiei aici.


Ingrediente:

Unt-150 g (la temperatura camerei)
Faina-100 g
Amidon-100 g
Zahar pudra-80 g
Ou-1 (la temperatura camerei)
Lapte-4 linguri
Ciocolata alba-100 g


Mod de preparare:

1-Se amesteca cu mixerul untul, zaharul, oul si laptele.
2-Faina se amesteca cu amidonul si se adauga in compozitia mixata, amestecand doar pana la omogenizare.
3-Se framanta aluatul (cu mainile reci!), apoi se infoliaza si se lasa la frigider cel putin o ora.
4-Pe blatul infainat se intinde aluatul in foaie nu prea subtire si se decupeaza fulgii (dati forma prin faina din cand in cand). Atentie! Aluatul se inmoaie rapid, recomand sa il prelucrati pe rand: intindeti o bucata, restul lasati la frigider si tot asa.
5-Fursecurile se coc la foc potrivit, 180 g (cuptor preincalzit), aproximativ 8-10 minute.
6-Dupa ce s-au racit, fulgii se orneaza cu ciocolata topita la bain-marie.

Pana cand ninge, framantati fulgi!










Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Clatite din legume (de post)

Briose sarate

Sos de usturoi (de post)