Turta dulce de casă



Nu se putea Craciun fara turta dulce, nu? Iata "formula" mea delicioasa!


Ingrediente:

Faina cernuta- 500 g
Zahar brun- 150 g
Miere- 100 g
Unt (80% grăsime, de preferat)- 150 g
Oua- 3
Bicarbonat de sodiu- 1 lingurita
Cacao- 1 lingurita
Scortisoara- 2 lingurite
Nucsoara- 1 lingurita
Cuisoare macinate- 1/2 lingurita
Cardamon- 1/2 lingurita
Ghimbir- 1 lingurita (eu am folosit ghimbir proaspat, razuit)
Glazura regala (royal icing)- pentru decor (vezi reteta aici)


Mod de preparare:

1-Untul, mierea si zaharul se pun la topit intr-un vas, la foc mic, sa nu se arda; se amesteca constant, pana se dizolva zaharul.
2-Amestecul se pune la racorit.
3-Se adauga ouale si se amesteca bine cu lingura.
4-Se adauga treptat faina, cacaua, bicarbonatul si condimentele si se framanta foarte bine, pana la omogenizare.
5-Se acopera aluatul cu folie alimentara si se lasa la frigider cateva ore.
6-Aluatul se intinde in strat destul de gros, pe o suprafata putin infainata.
7-Se decupeaza in formele dorite si se coc la cuptorul preincalzit, la foc minim, doar pana incep sa se rumeneasca putin. Nu le lasati mai mult, caci se vor intari!
8-Se lasa sa se raceasca, apoi se pot glazura (reteta de glazura aici).

Framantati!












Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Clatite din legume (de post)

Briose sarate

Sos de usturoi (de post)