Turta dulce de casă
Nu se putea Craciun fara turta dulce, nu? Iata "formula" mea delicioasa!
Ingrediente:
Faina cernuta- 500 g
Zahar brun- 150 g
Miere- 100 g
Unt (80% grăsime, de preferat)- 150 g
Oua- 3
Bicarbonat de sodiu- 1 lingurita
Cacao- 1 lingurita
Scortisoara- 2 lingurite
Nucsoara- 1 lingurita
Cuisoare macinate- 1/2 lingurita
Cardamon- 1/2 lingurita
Ghimbir- 1 lingurita (eu am folosit ghimbir proaspat, razuit)
Glazura regala (royal icing)- pentru decor (vezi reteta aici)
Mod de preparare:
1-Untul, mierea si zaharul se pun la topit intr-un vas, la foc mic, sa nu se arda; se amesteca constant, pana se dizolva zaharul.
2-Amestecul se pune la racorit.
3-Se adauga ouale si se amesteca bine cu lingura.
4-Se adauga treptat faina, cacaua, bicarbonatul si condimentele si se framanta foarte bine, pana la omogenizare.
5-Se acopera aluatul cu folie alimentara si se lasa la frigider cateva ore.
6-Aluatul se intinde in strat destul de gros, pe o suprafata putin infainata.
7-Se decupeaza in formele dorite si se coc la cuptorul preincalzit, la foc minim, doar pana incep sa se rumeneasca putin. Nu le lasati mai mult, caci se vor intari!
8-Se lasa sa se raceasca, apoi se pot glazura (reteta de glazura aici).
Framantati!
Comentarii