Brownie cu fasole rosie si nuci



Da, da! Cititi bine, o prajitura cu fasole rosie! Surprinzator de buna! Sursa inspiratiei aici.


Ingrediente:

Fasole rosie din conserva-200 g
Faina-80 g
Zahar praf- 100 g
Praf de copt- 1 lingurita
Oua-4
Unt-100 g
Ciocolata cu lapte-120 g
Cappuccino (pudra)-1 lingura
Nuca-35 g
Ciocolata alba topita (la bain-marie)-20 g, aproximativ


Mod de preparare:

1-Fasolea rosie din conserva se scurge bine si se spala sub jet de apa rece, apoi se mixeaza cu blenderul vertical pana devine pasta.
2-Ciocolata se topeste la bain-marie si se lasa putin sa se racoreasca.
3-Untul se topeste si se lasa sa se racoreasca.
4-Nucile se marutesc si se pun intr-o cratita pe foc sa se prajeasca putin (amestecati continuu si nu plecati caci se ard foarte repede).
5-Intr-un castron se amesteca faina, praful de copt si zaharul.
6-Se adauga ouale, ciocolata, topita, untul topit, fasolea, lingura de cappuccino si nucile si se amesteca (cu lingura) pentru omogenizare.
7-Compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit, 180 grade, 40 minute ( eu incalzesc cuptorul la temperatura mare si cand  pun tava in lada setez focul spre minim, functioneaza la aragazul clasic).
8-Lasam sa se raceasca si apoi se taie in formele dorite si se decoreaza cu ciocolata alba topita.











Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Clatite din legume (de post)

Briose sarate

Sos de usturoi (de post)