Brownie cu fasole rosie si nuci
Da, da! Cititi bine, o prajitura cu fasole rosie! Surprinzator de buna! Sursa inspiratiei aici.
Ingrediente:
Fasole rosie din conserva-200 g
Faina-80 g
Zahar praf- 100 g
Praf de copt- 1 lingurita
Oua-4
Unt-100 g
Ciocolata cu lapte-120 g
Cappuccino (pudra)-1 lingura
Nuca-35 g
Ciocolata alba topita (la bain-marie)-20 g, aproximativ
Mod de preparare:
1-Fasolea rosie din conserva se scurge bine si se spala sub jet de apa rece, apoi se mixeaza cu blenderul vertical pana devine pasta.
2-Ciocolata se topeste la bain-marie si se lasa putin sa se racoreasca.
3-Untul se topeste si se lasa sa se racoreasca.
4-Nucile se marutesc si se pun intr-o cratita pe foc sa se prajeasca putin (amestecati continuu si nu plecati caci se ard foarte repede).
5-Intr-un castron se amesteca faina, praful de copt si zaharul.
6-Se adauga ouale, ciocolata, topita, untul topit, fasolea, lingura de cappuccino si nucile si se amesteca (cu lingura) pentru omogenizare.
7-Compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit, 180 grade, 40 minute ( eu incalzesc cuptorul la temperatura mare si cand pun tava in lada setez focul spre minim, functioneaza la aragazul clasic).
8-Lasam sa se raceasca si apoi se taie in formele dorite si se decoreaza cu ciocolata alba topita.
Comentarii