O reteta numai buna in zilele de post, dar nu numai. Se pot folosi tot felul de legume (ceapa, morcovi, dovlecei, ardei, porumb etc) si sunt tare bune! Ingrediente: Dovlecel / zucchini- 1 Morcovi- 1 Ardei rosu / kapia- 1 (mic) Verdeturi (marar, patrunjel) Chia- 3 linguri Faina- 15 linguri Apa- 400 ml Sare Piper Ulei- pentru prajit Mod de preparare: 1-Dovlecelul si morcovul (curatati) se dau pe razatoare. 2-Ardeiul se taie cubulete. 3-Verdeturile se maruntesc. 4-Peste amestecul de legume si verdeturi se adauga chia, apa si, treptat, faina pana se obtine un aluat suficient de vascos. 5-Se adauga sarea si piperul. 6-Se prajesc clatitele in foarte putin ulei, la foc mediu, pana se rumenesc. * Mai jos sunt poze si de anul trecut, cand le-am pregatit pentru prima data, dar fara chia.
Nu am putut rezista acestei retete! Cum ar putea sa nu iti placa retetele celor de la Savuros tv?! Sunt grozave, toate! Eu am ales sa fac o cantitate dubla, am stiut eu de ce...Iata si adaptarea mea (din cantitatile de mai jos vor iesi in jur de 15 bucati, in functie de dimensiunea formelor in care le coaceti): Ingrediente : Oua- 2 Lapte- 200 ml Ulei- 2 linguri Salam / sunca / carne de pui- 200 g Cascaval- 200 g Ceapa verde- 2 linguri Masline negre- 15 g (fara samburi) Faina- 200 g Praf de copt- 1 pachet Seminte de susan alb si negru Unt- pentru uns formele Mod de preparare: 1-Salamul (sau ce folositi: sunca, etc.) se taie bucatele. 2-Cascavalul se da pe razatoarea mica. 3-Ceapa verde si maslinele se toaca marunt. 4-Intr-un bol incapator se pun ouale, laptele si uleiul si se amesteca bine cu un tel. 5-Se adauga salamul, cascavalul, ceapa verde si maslinele si se amesteca. 6-Se adauga faina si praful de copt si se omogenizeaza amestecul. 7-Se ung formele de b...
Am pregatit acest sos pentru reteta de cartofi cu rozmarin (o gasiti aici ), o combinatie delicioasa, foarte potrivita cu serile inca geroase. Este un sos cu gust pregnant de usturoi, dar cantitatea acestui ingredient se poate adapta, modificand implicit si gustul intens al sosului. Ingrediente: Usturoi- 1 capatana (sau mai putin) Ulei- 90 ml Mustar- 2 linguri (eu il prefer pe cel cu seminte) Sare Otet Patrunjel Mod de preparare: 1-Usturoiul se zdrobeste bine in mojar si se amesteca cu sarea. 2-Se adauga mustarul si se toarna uleiul putin cate putin, ca la maioneza, amestecand pana la omogenizare dupa fiecare priza. Daca nu aveti un mojar incapator, amestecul se transfera in aceasta etapa intr-un castron. 3-Din cand in cand se adauga cate o picatura de otet. 4-Dupa ce a fost adaugat tot uleiul, se adauga si patrunjelul si se omogenizeaza.
Comentarii