Supa crema de broccoli



Din fericire, familia noastra iubeste preparatele cu broccoli. Si daca de obicei foloseam broccoli in sosurile de post, ca si garnitura pentru paste, orez, acum am facut o supa crema foarte consistenta. Cititi lista ingredientelor si va convingeti! Inspiratia: aici.


Ingrediente:

Broccoli-1 buchet
Ceapa- 2 (medii)
Orez-120 g
Usturoi-4-5 catei
Unt-50 g
Ulei-1 lingura
Smantana-200 ml
Sare
Piper
Apa calda-1,5 l
Paine prajita + cascaval (50 g)- pentru servit


Mod de preparare:

1-Se desprind buchetele de pe tulpina de broccoli si se spala. Pastrati cateva buchetele separat pentru a le adauga la final supei.
2-Se maruntesc (inclusiv tulpina curatata).
3-Se maruntesc ceapa si usturoiul.
4-Intr-o oala incapatoare se pun uleiul, untul si se incing (aveti grija sa nu se arda!), apoi se adauga ceapa, usturoiul si orezul. Se amesteca incet, la foc mic, timp de 3-4 minute, apoi se adauga broccoli.
5-Se asezoneaza cu sare si piper si se mai lasa vreo 3 minute la foc, amestecand.
6-Se adauga apa calda si se mareste focul spre mediu. Se lasa la fiert pana orezul este moale, aproximativ 20-25 minute.
7-Se ia de pe foc si se paseaza totul cu blenderul vertical. Se poate strecura daca vreti, eu am lasat-o asa, este o supa destul de fina.
8-Se adauga smantana si buchetelele de broccoli pastrate si se mai lasa 5 minute pe foc mic. Eventual, se mai potriveste de sare si piper.
9-Cascavalul, dat pe razatoare, se pune gramajoare intr-o tigaie incinsa (fara ulei); cand incep sa se topeasca gramajoarele, se opreste focul si se lasa sa se raceasca in tigaie, pana se intaresc.
10-Supa se serveste garnisita cu crutoane de paine prajita, smantana si rondelele de cascaval topit.









Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Clatite din legume (de post)

Briose sarate

Sos de usturoi (de post)