Chifle cu mozzarella



Mai avem putin si intram in Postul Mare! Schimband umplutura, aceasta reteta se poate pregati si in zile de post, aluatul este de-a dreptul superb! Daca se respecta cantitatile si modul de preparare, nu exista loc de nereusita.
Sursa inspiratiei: aici.


Ingrediente:

Faina-500 g
Drojdie uscata-2 linguri
Apa calduta-250 ml
Ulei-50 ml
Sare-3 lingurite
Zahar-2,5 linguri
Bicarbonat de sodiu-3 linguri
Mozzarella-200 g
Seminte de susan (negru sau alb)
Apa pentru fiert


Mod de preparare:

1-Intr-un bol se pune apa calduta, se adauga drojdia si zaharul, se amesteca si se lasa 15 minute.
2-Faina se amesteca cu o lingurita de sare si cu uleiul. Peste acest amestec se toarna amestecul de drojdie si se framanta aluatul.
3-Se lasa la dospit pentru minim 30 de minute intr-un loc caldut, ferit de curenti.
4-Aluatul crescut se imparte in 16 parti egale.
5-Mozzarella se imparte in 16 parti egale. Eu am avut un calup de mozzarella mai tare, astfel ca am dat-o prin razatoare si am impartit gramajoare.
6-Fiecare bucata de aluat se preseaza, iar in mijloc se pune cate o portie de mozzarella. Se inchid marginile si se formeaza o bila.
7-Se pune o oala cu apa la fiert, impreuna cu 2 lingurite de sare si 3 linguri de bicarbonat de sodiu.
8-Cand apa incepe sa clocoteasca, se pun cate 2-3 bile si se lasa cateva secunde, maxim un minut, apoi se scot cu ajutorul unei palete.
9-Chiflele se pun in tava tapetata cu hartie de copt, se presara cu susan si se pun in cuptorul preincalzit, pe nivelul din mijloc, la foc mediu, pentru 20 de minute.

Daca se poate, serviti-le calde!











Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Clatite din legume (de post)

Briose sarate

Sos de usturoi (de post)