Salata Poiana cu ciuperci



Eu spun ca aceasta salata este de pus pe masa atunci cand vin musafiri. Ingrediente simple, nimic complicat, cantitatile pot fi modificate, iar in functie de acestea se modifica si aspectul final. Eu am "asamblat"salata intr-o forma detasabila de tort, cu diametrul de 24 cm, dar daca folositi o forma mai mica, sau o cantitate mai mare pentru straturi, salata va semana si mai bine cu un tort.
Adaptare dupa Savuros tv.


Ingrediente:

Ciuperci champignon-1 borcan de 280 g
Cartofi-7 (mici)
Morcovi-3
Piept de pui-160 g
Castraveti cornichon murati-8
Maioneza-6 linguri (vezi reteta aici)
Cascaval-200 g
Ceapa verde- 3
Patrunjel-1 legatura
Sare
Piper
Ulei-1 lingura


Mod de preparare:

1-Cartofii, morcovii si pieptul de pui se pun la fiert in apa cu sare (dupa ce fierb acestea, lichidul se poate transforma intr-o delicioasa supa cu galuste, de exemplu).
2-Ciupercile se pun in tigaia incinsa la calit, cu o lingura de ulei. Se condimenteaza cu sare si piper.
3-Castravetii si pieptul de pui se taie bucatele.
4-Cartofii, morcovii si cascavalul se dau prin razatoarea cu ochiuri mari.
5-Ceapa verde si patrunjelul se toaca.
6-Intr-o tava (tapetata cu folie de plastic sau de aluminiu) se aranjeaza straturile salatei, astfel: ciupercile (cu palaria in jos, vezi foto), ceapa verde si patrunjelul, stratul de cartofi razuiti (mai condimentati, daca este cazul); presati cu furculita! Urmeaza maioneza (3 linguri), catravetii, morcovii razuiti (de asemenea, condimentati, daca este cazul), carnea maruntita, inca trei linguri de maioneza si, la sfarsit, stratul de cascaval razuit.
7-Se lasa la frigider.
8-Cand se scoate din forma, punem o farfurie/un platou cu fata in jos pe forma in care e salata si le intoarcem, astfel incat stratul cu ciuperci va fi la suprafata.

















Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Clatite din legume (de post)

Briose sarate

Sos de usturoi (de post)