Milkshake cu inghetata si cafea



Inca un rasfat de iarna. Prepararea ne ia ceva timp dar, cum spuneam, rezultatul e un adevarat rasfat! Sursa inspiratiei:aici.


Ingrediente:

Lapte-200 ml
Inghetata-4 globuri
Cafea-100-120 ml
Frisca-100 ml
Ciocolata alba-25 g
Ciocolata cu lapte-50 g
Bomboane decor


Mod de preparare:

1-Prima data pregatim ornamentele de ciocolata: ciocolata alba si cea cu lapte se topesc la bain-marie (separat, bineinteles).
2-Pe o tava se pune o foaie de copt, iar pe aceasta se pune o lingurita de ciocolata cu lapte, in forma de bulina, sau cum vreti...,apoi in centrul bulinei, un alt rotund mai mic de ciocolata alba si, in final, inca un strop de ciocolata cu lapte in centrul bulinei albe (vezi foto).
3-Cu un betisor se traseaza modele din centru spre exterior (vezi foto).
4-Tava cu ornamente se da la frigider.
5-Cu restul de ciocolata topita decoram interiorul paharului in care se va servi bautura (vezi foto, voi poate reusiti o decorare mai fotogenica...) si se lasa la rece sa se intareasca putin.
6-Laptele si doua globuri de inghetata se mixeaza cu blenderul vertical pana rezulta un amestec cremos.
7-Se bate frisca (luata de la rece) cu mixerul, pana devine ferma.
8-Se prepara cafeaua.
9-Amestecul de lapte si inghetata se toarna in paharul pregatit.
10-In mijlocul laptelui se toarna apoi cafeaua.
11-Deasupra bauturii se pune frisca.
12-Se pun celelalte doua globuri de inghetata, bomboanele decor si deasupra lor ornamentele de ciocolata (luate direct din frigider).

Se serveste imediat!





















Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Clatite din legume (de post)

Briose sarate

Sos de usturoi (de post)