Ceai de iarna



Tot insist cu retetele de iarna, doar-doar vine si iarna...In orice conditii si in orice anotimp, pana la urma, cred ca acest ceai nu poate decat sa ofere un sentiment de bine, de confort. Nu mai zic cat de benefic este in raceli! Ideea care m-a inspirat e aici.
De precizat: am folosit ce aveam in casa la acest ceai, dar se mai pot adauga si alte arome in armonie: cardamon, boabe de piper, pliculet de ceai negru, vanilie.


Ingrediente:

Apa-1l
Ceai verde-1 pliculet
Ghimbir proaspat-1 bucatica de 2,5-3 cm
Anason stelat-2 bucati
Cuisoare-6-7 bucati
Scortisoara macinata-1/2 lingurita
Nucsoara macinata-1/2 lingurita
Miere
Lapte, limeta-pentru servire


Mod de preparare:

1-Se curata ghimbirul si se taie in feliute sau se da pe razatoare.
2-Pliculetul de ceai verde, ghimbirul, anasonul, cuisoarele, scortisoara si nucsoara se pun intr-o carafa.
3-Apa se fierbe pana clocoteste. Se toarna apoi peste ingrediente, in carafa.
4-Carafa se acopera cu un capac (sau o farfurioara) si se lasa 10-15 minute (de recomandat, pliculetul de ceai verde/negru sa se scoata din apa mai repede, dupa 3 minute chiar).
5-Ceaiul se strecoara si se consuma cu lapte sau cu limeta/lamaie, indulcit cu miere.









Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Clatite din legume (de post)

Briose sarate

Sos de usturoi (de post)