Biscuiti Oua de Pasti cu ciocolata



Desi nu erau pe lista, nu am putut rezista si am pregatit si acesti biscuiti pentru Pasti." Datorita" copiilor, de-abia au trecut de sedinta foto, atat de buni au fost!  Inspiratia de aici.


Ingrediente:

Faina 000- 200 g +
Amidon din porumb- 20 g
Zahar praf- 100 g
Unt rece- 100 g
Oua- 1
Esenta de vanilie- 1/2 lingura
Lapte rece- 1 lingura
Sare- 1 varf de cutit
Ciocolata Kinder- 2 batoane
Zahar praf- pentru decor


Mod de preparare:

1-Faina si amidonul se amesteca si se cern intr-un bol incapator.
2-Se adauga untul rece taiat cubulete, zaharul, sarea, oul, laptele si esenta de vanilie.
3-Se framanta pana la omogenizare si se lasa aluatul la frigider 1 ora.
4-Se topesc batoanele de ciocolata la bain-marie.
5-Dupa ce il scoatem din frigider, daca aluatul nu se poate prelucra usor, se mai adauga foarte putina faina.
6-Se intinde pe blatul infainat, in foaie de 3-4 mm.
7-Se decupeaza biscuitii cu o forma ovala (se incearca obtinerea unui numar par de biscuiti).
8-Jumatate din biscuitii obtinuti se unge cu ciocolata topita, in strat subtire.
9-Cealalta jumatate de biscuiti se decupeaza cu o forma rotunda (gen dop) in partea inferioara.
10-Biscuitii decupati se aseaza peste cei unsi cu ciocolata si se preseaza usor pe margini; se finiseaza usor.
11-Se coc in cuptorul preincalzit, la foc mic, pana devin fermi, dar fara sa se rumeneasca la suprafata (trebuie sa ramana albi!).
12-Se pudreaza cu zahar, iar in cazul in care zaharul acopera si "galbenusul de ciocolata", indepartati excesul cu o pensula de patiserie.

Sunt foarte fragezi! Framantati!





  


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Clatite din legume (de post)

Briose sarate

Sos de usturoi (de post)