Omleta umpluta cu de toate



Mie, aceasta omleta umpluta cu de toate, mi se pare gustarea ideala pentru micul dejun sau brunch. Are ou, verdeata, legumele raman crocante, cascavalul / mozzarella se topeste transformand totul...sau toate resturile pe care le aveti prin frigider. Asa ca, ia vedeti ce aveti de reciclat!


Ingrediente (pentru 1 portie):

Oua- 2
Sare- 1 praf
Piper- 1 praf
Sunca- 1 felie
Ardei rosu- 1/2
Ceapa verde- 1/2
Castravete- 1/2
Rosii cherry- 2
Cascaval / mozzarella- 30-40 g
Patrunjel
Ulei- pentru prajit


Mod de preparare:

1-Sunca, ardeiul, ceapa, castravetele si patrunjelul se maruntesc.
2-Rosiile cherry se taie in jumatate.
3-Cascavalul / mozzarella se da pe razatoarea cu ochiuri mari.
4-Se bat ouale cu telul si se adauga sarea si piperul.
5-Se pune amestecul in tigaia incinsa cu foarte putin ulei, la foc mic.
6-Cand omleta incepe sa se inchege, se pune umplutura (legumele, sunca si verdeata) pe mijloc, iar deasupra se presara cascavalul / mozzarella.
7-Cu o spatula se intorc marginile omletei peste umplutura si se preseaza usor (vezi foto).
8-Se lasa la foc foarte mic pana incepe sa se topeasca cascavalul / mozzarella.

Noi am servit-o cu sos tzatziki (reteta curand!)












Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Clatite din legume (de post)

Briose sarate

Sos de usturoi (de post)