Placinte cu branza



Aceste placinte au aroma de amintiri, de vacanta de iarna, de soba cu lemne, de bunici! Atunci cand vreti sa si gustati amintirile, aveti nevoie de:


Ingrediente:

Faina- 500 g
Lapte caldut- 300 ml
Drojdie proaspata- 25 g
Ou- 1
Ulei- 3 linguri +
Telemea- 150-200 g


Mod de preparare:

1-Drojdia se pune in laptele caldut si se amesteca; se lasa 10 minute.
2-Amestecul de lapte si drojdie se toarna peste faina, intr-un bol.
3-Se adauga oul si se framnata aluatul.
4-Spre final se adauga 3 linguri de ulei si se continua framantatul pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini.
5-Se lasa bolul intr-un loc caldut pana ce aluatul isi dubleaza volumul.
6-Aluatul crescut se imparte in bucati egale.
7-Pe o suprafata infainata se intind placintele cu sucitorul.
8-In mijlocul fiecarei placinte se pune 1 lingura (sau cat se vrea) de telemea.
9-Se impatura  aducand marginile spre interior si se aplatizeaza din nou cu sucitorul, dand forma.
10-Se prajesc in foarte putin ulei, la foc mediu spre mic, pana se rumenesc pe ambele parti.










Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Clatite din legume (de post)

Briose sarate

Sos de usturoi (de post)