Placinte cu branza
Aceste placinte au aroma de amintiri, de vacanta de iarna, de soba cu lemne, de bunici! Atunci cand vreti sa si gustati amintirile, aveti nevoie de:
Ingrediente:
Faina- 500 g
Lapte caldut- 300 ml
Drojdie proaspata- 25 g
Ou- 1
Ulei- 3 linguri +
Telemea- 150-200 g
Mod de preparare:
1-Drojdia se pune in laptele caldut si se amesteca; se lasa 10 minute.
2-Amestecul de lapte si drojdie se toarna peste faina, intr-un bol.
3-Se adauga oul si se framnata aluatul.
4-Spre final se adauga 3 linguri de ulei si se continua framantatul pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini.
5-Se lasa bolul intr-un loc caldut pana ce aluatul isi dubleaza volumul.
6-Aluatul crescut se imparte in bucati egale.
7-Pe o suprafata infainata se intind placintele cu sucitorul.
8-In mijlocul fiecarei placinte se pune 1 lingura (sau cat se vrea) de telemea.
9-Se impatura aducand marginile spre interior si se aplatizeaza din nou cu sucitorul, dand forma.
10-Se prajesc in foarte putin ulei, la foc mediu spre mic, pana se rumenesc pe ambele parti.
Comentarii