Turnulete din cartofi prajiti (de post sau nu...)



Daca vreti sa prezentati popularii cartofi prajiti intr-un mod atractiv, iata o idee la care nu ramane nimeni indiferent! Se pot pregati de post, sau se pot servi cu un sos de branzeturi.  Inspiratia am gasit-o aici.


Ingrediente:

Cartofi- 7-8
Ulei- 2 linguri
Sare
Piper
Boia de ardei dulce
Verdeturi (marar, patrunjel etc.)
Sos de branzeturi (optional)


Mod de preparare:

1-Cartofii curatati (spalati si uscati) se taie in rondele de aproximativ 0,5 cm.
2-Se toarna uleiul peste rondele si se amesteca bine, astfel incat fiecare feliuta de cartof sa fie acoperita de ulei.
3-Se pune si sarea, piperul si boiaua si se amesteca bine din nou.
4-Rondelele se pun in tava de briose (fara sa mai ungem tava), incepand cu cele mai mici (sa se potriveasca in forme) si apoi alternand, pentru un aspect mai placut.
5-Lichidul ramas (dupa ce sunt aranjate toate rondelele) se toarna peste fiecare turnulet de cartofi.
6-Se pune tava in cuptorul preincalzit, pe nivelul din mijloc, la foc mediu spre mare, pana cartofii se inmoaie si incep sa se rumeneasca.
7-Se scot din tava cu ajutorul unor bete-frigarui (sau poate aveti betisoare decorative, si mai bine).
8-Se presara verdeata maruntita.
9-Daca nu ii vreti de post, se pot servi cu un sos pe baza de branzeturi (eu am amestecat 1 lingura de lapte cald cu putina branza topita pana la omogenizare).

Sunt wow!!!













Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Clatite din legume (de post)

Briose sarate

Sos de usturoi (de post)