Turnulete din cartofi prajiti (de post sau nu...)
Daca vreti sa prezentati popularii cartofi prajiti intr-un mod atractiv, iata o idee la care nu ramane nimeni indiferent! Se pot pregati de post, sau se pot servi cu un sos de branzeturi. Inspiratia am gasit-o aici.
Ingrediente:
Cartofi- 7-8
Ulei- 2 linguri
Sare
Piper
Boia de ardei dulce
Verdeturi (marar, patrunjel etc.)
Sos de branzeturi (optional)
Mod de preparare:
1-Cartofii curatati (spalati si uscati) se taie in rondele de aproximativ 0,5 cm.
2-Se toarna uleiul peste rondele si se amesteca bine, astfel incat fiecare feliuta de cartof sa fie acoperita de ulei.
3-Se pune si sarea, piperul si boiaua si se amesteca bine din nou.
4-Rondelele se pun in tava de briose (fara sa mai ungem tava), incepand cu cele mai mici (sa se potriveasca in forme) si apoi alternand, pentru un aspect mai placut.
5-Lichidul ramas (dupa ce sunt aranjate toate rondelele) se toarna peste fiecare turnulet de cartofi.
6-Se pune tava in cuptorul preincalzit, pe nivelul din mijloc, la foc mediu spre mare, pana cartofii se inmoaie si incep sa se rumeneasca.
7-Se scot din tava cu ajutorul unor bete-frigarui (sau poate aveti betisoare decorative, si mai bine).
8-Se presara verdeata maruntita.
9-Daca nu ii vreti de post, se pot servi cu un sos pe baza de branzeturi (eu am amestecat 1 lingura de lapte cald cu putina branza topita pana la omogenizare).
Sunt wow!!!
Comentarii