Salata de cruditati cu hrisca (de post)
Mi-am tot propus sa gatesc hrisca, dar iata ca azi doar i-a venit timpul. Si, fiind zi de post, am compus o salata cu cruditati si hrisca fiarta. Doar pentru gusturi sanatoase!!!
Ingrediente:
Hrisca- 1 cana
Apa- 2 cani
Sare
Piper
Morcovi- 2
Sfecla rosie- 1
Telina- 1/3
Ceapa rosie- 1
Ardei kapia rosu- 1
Leustean verde
Mod de preparare:
1-Apa se pune la fiert cu putina sare.
2-In momentul in care apa incepe sa fiarba, se adauga hrisca (spalata), se amesteca cu lingura (doar acum!) si se lasa sa fiarba la foc mic pana absoarbe toata apa. Nu se amesteca deloc in tot acest timp!
3-Morcovii se taie in fasii lungi cu curatitorul de legume.
4-Sfecla rosie si telina se taie in bastonase.
5-Ceapa rosie se taie rondele (pe care le separam).
6-Ardeiul kapia se taie in cubulete.
7-Se asezoneaza cu sare si piper (moderat, caci hrisca a fiert deja in apa sarata).
8-Se aranjeaza preparatul dupa propriul gust si se serveste cu leustean verde maruntit si, eventual, un sos.
Cum spuneam, este doar pentru gusturi sanatoase!!!
Comentarii