Briose super-rapide cu Nutella



Este, cu siguranta, cea mai rapida reteta de briose! Tineti reteta pe aproape, caci va va scoate din incurcatura cand nu va ganditi! Desertul poate lua si forma de fursecuri. Inspiratie partiala de aici.


Ingrediente:

Oua- 2 (pot fi de la frigider)
Nutella- 3 linguri cu varf (la temperatura camerei)
Esenta rom- 1/2 lingura
Faina 000- 10 linguri
Migdale hidratate (puse in apa cu cel putin 30 de minute inainte de a le folosi, altfel nu se pot curata bine)
Unt- pentru uns formele


Mod de preparare:

1-Ouale se bat putin cu furculita, ca pentru omleta.
2-Se adauga Nutella, esenta de rom si se amesteca bine, pana se omogenizeaza.
3-Se adauga faina treptat, omogenizand dupa fiecare transa adaugata. Aluatul rezultat va fi relativ moale si foarte lipicios.
4-Se ung cu putin unt formele de briose si se toarna aluatul. Daca se opteaza pentru fursecuri, aluatul se pune cu lingura in tava tapetata cu hartie de copt.
5-Se presara migdale tocate.
6-Se coc in cuptorul preincalzit, la foc minim, pe nivelul de sus, doar pana se incheaga (aproximativ 10-15 minute).








Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Clatite din legume (de post)

Briose sarate

Sos de usturoi (de post)