Briose cu mandarine (de post)
Mi-a placut atat de mult checul rapid de portocale, incat m-am gandit sa fac si briose dupa aceeasi reteta; singura diferenta e ca in loc de portocale am folosit mandarine si, in plus, ciocolata neagra .
Ingrediente:
Faina 000- 350 g
Zahar tos- 150 g
Ulei de floarea soarelui- 100 ml
Apa- 200 ml (la temperatura camerei)
Suc de mandarine proaspat stors- 200 ml
Praf de copt- 1 pliculet
Coaja de la 2 mandarine
Ulei- pentru uns formele
Ciocolata neagra de post- 60-70 g
Felii de mandarine + ciocolata neagra- pentu decor
Mod de preparare:
1-Intr-un bol incapator se pun: zaharul, uleiul, apa, sucul si coaja de mandarine.
2-Faina se amesteca cu praful de copt si se cerne peste celelalte ingrediente.
3-Se omogenizeaza amestecul foarte bine cu ajutorul unui tel.
4-Se toarna amestecul in formele de briose unse bine cu ulei.
5-In fiecare forma de briosa se scufunda cateva bucatele de ciocolata neagra (40 g ciocolata taiata in bucati foarte mici).
6-Se pun in cuptorul preincalzit, pe nivelul din mijloc, la foc mic, pana se rumenesc.
7-Se scot din forme cand s-au racit si se decoreaza cu felii de mandarine si restul de ciocolata neagra topita la bain-marie.
Comentarii