Pizza home made
Mie mi se pare cel mai bun blat de pizza facut in casa. In Incercati cu incredere, va iesi o pizza buna, atata timp cat respectati indicatiile! Inspiratie partiala de aici.
Mai jos vedeti mai multe fotografii cu diferite combinatii ale ingredientelor.
Ingrediente:
Blat:
Faina 000- 200 g
Apa calda- 150 ml
Drojdie proaspata- 10 g sau uscata- 4 g
Sare- 1/2 lingurita
Zahar- 1/2 lingura
Ulei (preferabil de masline)- 3 linguri
Exemplu sos / combinatii ingrediente:
Pasta de rosii- 2 linguri
Branza topita- 3 linguri
Ulei (preferabil de masline)- 2 linguri
Sunca- 20 g
Cascaval- 50-60 g
Ardei- 1/2
Ceapa rosie- 1/2
Piper
Busuioc uscat
Mod de preparare:
1-Intr-un bol se amesteca bine apa cu zaharul si cu drojdia.
2-Se adauga 3 linguri de ulei, sarea si, treptat, faina.
3-Se amesteca cu lingura pana se formeaza un aluat lipicios.
4-Cu mainile infainate se transfera aluatul intr-o tava si se aplatizeaza.
5-Sunca, ardeiul si ceapa se maruntesc. Cascavalul se razuieste.
7-Se formeaza sosul amestecand pasta de rosii cu branza topita, 2 linguri de ulei, piper si busuioc uscat.
8-Se unge aluatul cu acest sos.
9-Se adauga sunca, ardeiul si ceapa.
10-Se presara cascavalul razuit.
11-Tava se pune in cuptor, la foc mare.
12-Se verifica din cand in cand daca este copt aluatul.
Mare grija trebuie avuta sa nu se arda! In rest, pofta buna!
Comentarii