Pizza home made



Mie mi se pare cel mai bun blat de pizza facut in casa. In  Incercati cu incredere, va iesi o pizza buna, atata timp cat respectati indicatiile! Inspiratie partiala de aici.
 Mai jos vedeti mai multe fotografii cu diferite combinatii ale ingredientelor.

Ingrediente:

Blat:


Faina 000- 200 g
Apa calda- 150 ml
Drojdie proaspata- 10 g sau uscata- 4 g
Sare- 1/2 lingurita
Zahar- 1/2 lingura
Ulei (preferabil de masline)- 3 linguri

Exemplu sos / combinatii ingrediente:

Pasta de rosii- 2 linguri
Branza topita- 3 linguri
Ulei (preferabil de masline)- 2 linguri
Sunca- 20 g
Cascaval- 50-60 g
Ardei- 1/2
Ceapa rosie- 1/2
Piper
Busuioc uscat


Mod de preparare:

1-Intr-un bol se amesteca bine apa cu zaharul si cu drojdia.
2-Se adauga 3 linguri de ulei, sarea si, treptat, faina.
3-Se amesteca cu lingura pana se formeaza un aluat lipicios.
4-Cu mainile infainate se transfera aluatul intr-o tava si se aplatizeaza.
5-Sunca, ardeiul si ceapa se maruntesc. Cascavalul se razuieste.
7-Se formeaza sosul amestecand pasta de rosii cu branza topita, 2 linguri de ulei, piper si busuioc uscat.
8-Se unge aluatul cu acest sos.
9-Se adauga sunca, ardeiul si ceapa.
10-Se presara cascavalul razuit.
11-Tava se pune in cuptor, la foc mare.
12-Se verifica din cand in cand daca este copt aluatul.

Mare grija trebuie avuta sa nu se arda! In rest, pofta buna!
















Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Clatite din legume (de post)

Briose sarate

Sos de usturoi (de post)