Cartofi evantai cu sunca si mozzarella in sos bechamel



Din cateva ingrediente, foarte la indemana, puteti pregati o cina care sa va desavarseasca seara! Le rezista cineva acestor cartofi "gatiti" de cina?!


Ingrediente:

Cartofi- 6-7
Sunca- 50 g
Mozzarella- 50-60 g (sau cascaval)
Ulei- 2-3 linguri
Sare
Piper
Boia dulce
Marar
Sos bechamel- vezi cantitatile si reteta aici


Mod de preparare:

1-Cartofii (curatati si spalati) se taie in felii de 0,5 cm (aproximativ), dar fara a le desprinde complet (vezi foto).
2-Se ung cu ulei foarte bine, inclusiv intre felii.
3-Se condimenteaza cu sare, piper si boia dulce.
4-Se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coc in cuptorul preincalzit, la foc mare, pana sunt rumeniti.
5-Sunca si branza se taie in feliute potrivite cartofilor.
6-Cand sunt gatiti cartofii, se scot din cuptor, se lasa putin la racit si se umplu spatiile dintre felii cu sunca si mozzarella, alternand.
7-Se pun intr-un vas termorezistent uns cu ulei, se toarna sosul bechamel peste cartofii umpluti, se mai presară puțină brânză si se mai lasa in cuptor, la foc mediu si pe treapta de sus, pana incepe sosul sa se rumeneasca (in functie de stadiul de rumenire pe care il doriti).
8-Se servesc calzi, presarati cu marar verde.

















Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Clatite din legume (de post)

Briose sarate

Sos de usturoi (de post)