Bomboane arici



Aceste bomboane au aparut din dorinta de a combina ingredientele pe care le vedeti mai jos, in ceva dulce. Iar numele a venit la urma, cand am vazut infatisarea produsului final si, pe buna dreptate, nu?!


Ingrediente:

Migdale- 80 g
Foaie de napolitana- 1 (aproximativ 50 g)
Nutella- 5 linguri (la temperatura camerei)
Ciocolata cu lapte- 300 g


Mod de preparare:

1-Migdalele se pun la hidratat pentru minim 30 de minute, apoi se curata de coaja, se maruntesc (sa ramana bucati mici) si se prajesc intr-o tigaie, la foc mic, amestecand continuu.
2-Foaia de napolitana se marunteste.
3-Ciocolata cu lapte se topeste la bain-marie.
4-Se amesteca toate ingredientele bine si se lasa la congelator cateva minute, pana ce compozitia se poate modela (a se verifica!).
5-Se modeleaza bomboanele cu mainile uscate! Primele 2-3 vor iesi netede, apoi se obtine efectul de "tepisori"(si se pot repara si primele..).

Se pastreaza la frigider pana in momentul servirii dar, odata scoase din frigider isi pastreaza forma si nu se topesc la temperatura camerei!














Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Clatite din legume (de post)

Briose sarate

Sos de usturoi (de post)