Sos bechamel


Sosul Bechamel este baza multor preparate savuroase si orice gospodina trebuie sa cunoasaca reteta! 
Nu se pregateste deloc greu, iar regula de baza o constituie respectarea proportiilor ingredientelor: 1:1:10 / unt:faina:lapte.


Ingrediente:

Unt- 50 g
Faina- 50 g
Lapte cald- 500 ml
Sare
Piper (de preferinta alb)
Nucsoara macinata


Mod de preparare:

1-Se incalzeste laptele.
2-Intr-o cratita separata se topeste untul la foc mic, se adauga faina putin cate putin, amestecand continuu cu telul!
3-Dupa aproximativ 2 minute de gatire aspectul viitorului sos va fi descurajant de-a dreptul;  se adauga laptele treptat, amestecand continuu! 
4-Sosul trebuie gatit in jur de 12 minute, pana incepe sa se ingroase si devine fin. In tot acest timp nu se renunta la amestecarea cu telul.
5-Se adauga sarea, piperul si putina nucsoara macinata / razuita.

Atat de bun! Atat de versatil!









Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Clatite din legume (de post)

Briose sarate

Inele de ceapa (de post)