Sos bechamel
Sosul Bechamel este baza multor preparate savuroase si orice gospodina trebuie sa cunoasaca reteta!
Nu se pregateste deloc greu, iar regula de baza o constituie respectarea proportiilor ingredientelor: 1:1:10 / unt:faina:lapte.
Ingrediente:
Unt- 50 g
Faina- 50 g
Lapte cald- 500 ml
Sare
Piper (de preferinta alb)
Nucsoara macinata
Mod de preparare:
1-Se incalzeste laptele.
2-Intr-o cratita separata se topeste untul la foc mic, se adauga faina putin cate putin, amestecand continuu cu telul!
3-Dupa aproximativ 2 minute de gatire aspectul viitorului sos va fi descurajant de-a dreptul; se adauga laptele treptat, amestecand continuu!
4-Sosul trebuie gatit in jur de 12 minute, pana incepe sa se ingroase si devine fin. In tot acest timp nu se renunta la amestecarea cu telul.
5-Se adauga sarea, piperul si putina nucsoara macinata / razuita.
Atat de bun! Atat de versatil!
Comentarii