Saratele triunghiuri



Nu cred ca exista o reteta mai usoara de saratele ca cea de aici. Este si punctul de plecare al retetei de saratele triunghiuri, cu o mica diferenta: branza folosita sa fie doar usor sarata (si asta pentru ca folosim si cascaval, sarat si el...). Regula de baza ramane aceeasi : cantitati egale de telemea, faina si unt rece.


Ingrediente:

Telemea- 200 g (doar putin sarata!)
Unt rece- 200 g
Faina 000- 200 g
Galbenus- 1
Cascaval- 50 g (razuit)
Susan alb/negru
Patrunjel uscat
Boia dulce


Mod de preparare:

1-Telemeaua sfaramata, untul taiat cubulete si faina se amesteca intr-un bol si se framanta pana la omogenizare.
2-Se intinde pe o suprafata infainata o foaie nu prea subtire si se imparte in patrate cu laturi de 9-10 cm.
3-Patratele se taie pe diagonala, rezultand triunghiurile.
4-Triunghiurile se ung cu galbenus de ou, apoi se presara cu cascaval ras, susan, boia si patrunjel.
5-Se coc in cuptorul preincalzit, la foc mediu spre mic, pe nivelul de sus, pana se rumenesc usor.









Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Clatite din legume (de post)

Briose sarate

Sos de usturoi (de post)