Saratele triunghiuri
Nu cred ca exista o reteta mai usoara de saratele ca cea de aici. Este si punctul de plecare al retetei de saratele triunghiuri, cu o mica diferenta: branza folosita sa fie doar usor sarata (si asta pentru ca folosim si cascaval, sarat si el...). Regula de baza ramane aceeasi : cantitati egale de telemea, faina si unt rece.
Ingrediente:
Telemea- 200 g (doar putin sarata!)
Unt rece- 200 g
Faina 000- 200 g
Galbenus- 1
Cascaval- 50 g (razuit)
Susan alb/negru
Patrunjel uscat
Boia dulce
Mod de preparare:
1-Telemeaua sfaramata, untul taiat cubulete si faina se amesteca intr-un bol si se framanta pana la omogenizare.
2-Se intinde pe o suprafata infainata o foaie nu prea subtire si se imparte in patrate cu laturi de 9-10 cm.
3-Patratele se taie pe diagonala, rezultand triunghiurile.
4-Triunghiurile se ung cu galbenus de ou, apoi se presara cu cascaval ras, susan, boia si patrunjel.
5-Se coc in cuptorul preincalzit, la foc mediu spre mic, pe nivelul de sus, pana se rumenesc usor.
Comentarii